linsluslinus.blogg.se

2012 är året som mitt stora äventyr börjar. Jag skall åka till USA för att jobba som Au Pair i ett år, det skall bli grymt kul och spännande. Följ med mig på min resa som förhoppningsvis kommer att bli AWESOME! :)

Söndag- Tiden rullar på!

Kategori: Allmänt

Matchen igår var grymt bra. Vilken stämning det var och då hejade vi ändå på borta laget och min vm & vp sa att om vi hade sett matchen nere i Florida så hade hela stadion varit orange och alla hade skrikit hela tiden och man hade inte suttit ner på över tre timmar. För ja, matchen varade mer än 3.5 timme. Grymt lång match. Fyra perioder, 15minuter per period men eftersom matchen är tvsänd så är där pauser för reklam hela tiden så det var en lång match, fast det kändes inte som så lång tid. Och jag förstod inte ett dugg från början, men efter ett tag så fattade man mer och mer även fast man aldrig kommer att förstå vad som händer i minsta detalj i själva spelet, men huvuddragen förstår jag nu.
 
Och vet ni vad det bästa var med matchen ? 
Jo att vårt lag vann. Jippy :) Dels för att när vp har tagit med S och T så har lagen de har hejat på aldrig vunnit förräns igår. Wihooo!
 
Så det var en väldigt spännande upplevelse och nu har jag klarat av ett av mina två mål och förhoppningsvis är det inte den sista gången som jag får se en match utan det kanske blir några till. :)
 
 

 
 
Ha det bäst!
 
 

Gameday!

Kategori: Allmänt

Spänning i luften- Tycker i alla fall jag att det är :)
Hela familjen skall in till Boston idag för att se på Amerikansk collegefotboll. Det är Clemson (florida ) som möter något Boston lag, vet inte vilket haha! Men det skall bli grymt spännande och jag är väldigt lycklig. Dels för att jag  sa till mig själv innan jag kom hit att två saker skulle jag göra innan jag åkte hem 1. Se Amerikansk fotboll och 2. Se en baseball match. Så nu kommer jag att klara av en av de punkterna och jag kommer inte ens behöva betala något för det. Lycklig kille här alltså.
Det ändå som kunde vara bättre med dagen är att vädret är ganska trist och tråkigt. Fast får bara hoppas att vi klarar oss undan från regnet medans de spelar. 
 
Berättar mer om det ikväll när jag kommer hem. Spännande !!!!
 
Tack och hej leverpastej!
 
 

Filmdags!

Kategori: Au Pair

Det blev verkligen en hemmakväll. Alla grabbarna i huset var hemma och så beställde vi pizza (som tog över en timme att komma ) kycklingvingar, coca cola och så tittade vi på Marvel the Avengers, som är en mycket bra film om jag får säga.
Fast nu går ögonen i kors så sängen kallar oerhört mycket på mig hör jag nu !

Peace out allihopa

Fredagsmys!

Kategori: Allmänt

Gud vad skönt det skall bli med sovmorgon imorgon :) Är lite trött nu efter att ha haft tidiga mornar denna veckan. Fast nästa vecka så är det back to normal. Även fast denna veckan har inte varit jobbig ändå, fast en timme på morgonen är ganska mycket och det känns direkt.
 
Dagen idag började med att släppa av T på skolan och sen bar det av till the Y för ett härligt träningspass. Helt slut blev jag.
 
Så det var bara att köra och tanka och sen hem och i ett varmt bad och sen slappa framför tvn tills S och T kommer hem/hämtas.
 
Ikväll så blir det nog inte många knop utan jag stannar nog hemma och myser för imorgon är det dags för äventyr!
 
Det känns ännu bättre att göra det när regnet öser ner och det är väldigt tråkigt väder ute :(
 
 
Nu är det fredags mys! 
Over and Out!
 

Putsa, diska, tvätta, damma varje dag är det desamma!

Kategori: Allmänt

Det är nog en av de saker som familjen tycker är bäst med mig, för varje dag när de kommer hem så är disken undanplockad och tvätten är fixad och huset är någorlunda städat. Så blir det när man har mycket tid över till annat. Och idag är det mycket som skall göras, för det är både tvättdag, karate och gitarrlektionsdag idag plus att jag är hemma själv med barnen tills ikväll. Plus att barnen skall utfodras också ( korv med bröd är det idag, men det behöver ingen få veta) :) Läxläsning är på schemat varje dag och fast det är T och S väldigt duktiga på att göra själv, eller iaf om man startar dem så gör de det själva. Vilket är väldigt skönt och jag känner mig inte som om jag jobbar här, utan bara som en i familjen nästan på, vilket jag tror är så det är tänkt att det skall kännas :) 
 
Sen får man inte glömma torsdags zumban som från och med nu är obligatorisk för min del :) 
Ja, nästan alla pass 9:15 är obligatoriska för mig, fast igår var det ju shopping istället, hehe :D
 
Nej, nu får vi återgå till städandet och tvättandet efter att ha bloggat samt skypat med farmor :)
 
 
Over and Out!
 
Ps. Imorgon är det fredag- Vad händer hos alla då?

Shop til you drop!

Kategori: Allmänt

Nästan så gjorde jag det idag i alla fall. 
Bestämde mig för att strunta i träningen idag för att låta träningsvärken vila och för att se om där fortfarande är rea på Natick Mall. Vet inte riktigt om jag skall säga att det är bra eller dåligt att det fortfarande var rea, men shoppa gjorde jag i alla fall. Så nu är shoppingbehovet stillat för ett tag och jag lär inte behöva mycket mer kläder på ett tag i alla fall En vinterjacka skall köpas om någon vecka också, men annars så tror jag att jag klarar mig ganska bra nu. Det värsta är att det är relativt billigt jämfört med Sverige och sen med lite rea på det, inte jättebra. Fast klart man klagar inte när man får ett par byxor från Hollister för 150 kronor. Vem klagar? Inte jag! 
Har blivit lite smått beroende av Abercombie & Fitch, fast det skall nog lösa sig om ett litet tag tror jag. Känns dock nu som om att jag kommer komma hem med en helt ny garderob från A&F. Hihi!
 
Här i påsarna!
Här är det upppackat
3 Tröjor
1 Tjocktröja
3 Jeans
2 Shorts
1 Mjukisbyxa
1 Skor
 
Lycklig kille checkar ut för dagen!
Over and Out!

Tisdag!

Kategori: Allmänt

Denna veckan får jag gå upp på level två på jobbet. Vm åkte till Canada nu på morgonen och är borta till sent på fredag så vp kommer och bor här istället, men det betyder att jag får jobba lite längre dagar, en timme extra om dagen. Väldigt jobbigt må jag säga haha! Inte direkt hahaha!
Så värma upp färdiga lagade rätter och göra mina vardagliga sysslor. Kan inte direkt klaga, eller det ända jag klagar på är min träningsvärk. Hade svårt att sitta ordentligt på stolen imorse på grund av träningsvärken som jag har i rumpan. Amerikanarna älskar verkligen att göra knäböj, på varenda pass så är det knäböj som gäller. Precis som om det är på liv och död nästan.
 
Peace out everyone!

Some Nights!

Kategori: Allmänt

 
 
 Dagens låt är detta. Älskar remixer alltså!

Strolling in Boston!

Kategori: Allmänt

Igår så var det dags för en sväng till Boston igen. Har börjat göra det till en helgvana. Fast denna gången så var det med Adelina, Emelie, Erna och Isabell( tror jag hon heter.) Tog tåget in fast med det bra tåg schemat här är så var jag där en timme innan vi skulle träffas :( Fast som tur var så var Erna också tidig så vi gick en runda mest för att fördriva tiden lite. Sen slöt de andra upp och vi gick på Newbury street för att shoppa lite. Det blev ingen shopping för min del även fast jag var väldigt sugen på några par converse, fast inte denna gången. Sen blev det mat på Wendys och efterrätt på Starbucks (vars chailatte är sämre än Espresso House) men de har grymt goda muffins :) Sen så hade jag och Erna ytterligare en timme innan vårt tåg gick så vi promenerade runt i Boston för att fördriva tiden, sen var det bara rakt i säng för att upp och jobba igen idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
Avslutar inlägget med en liten bild på mig :)
Over and Out!
 

Saturday night fever?!

Kategori: Allmänt

Feber, inte direkt! Haha, bara hemma själv!
 
Idag så bar det iväg till banken för att fixa kreditkort till mig och lite så, så att jag kan få betalt och nu kommer det direkt in på kontot varje torsdag. Lovely!
 
Sen var det hem och chilla en stund innan Magdalena och Maggie kom och hämta mig och så bar det av för lite bowling här i Shrewsbury. Det är ganska roligt för att vi har aldrig träffats men ändå pratar man på som om man har kännt varandra ett bra tag. Grymt häftigt på ett sätt faktiskt. Människor från hela världen kommer till ett och samma land ( ett ganska stort land, men ändå) Sen skulle vi ta något att äta och då föreslog jag den supergoda italienska restaurangen i Shrewsbury som jag och vm åt på förra veckan, men de öppnade inte förrän 4 och vi var där tre. Så vi gick till pizzerian istället och satt där i mer än två timmar innan de som jobbade där frågade om vi hade fastnat i stolarna hahaha. Ganska roligt.
 
Nu sitter jag här hemma själv med hunden och myser vid tvn och datorn. Med lite cheesecake och datorn som sällskap.
 
                                          Det var en grymt stor bowlinghall faktiskt. Detta var ena sidan plus några banor till plus en lika stor sida till. Sjukt alltså!

                                               
           Och vet ni vad, av tre rundor så vann jag två. Jippy!
Detta var en grymt god lemon rasberry cheesecake från The cheesecake factory in Natick.
 
Over and out!
 
 
 

Hösten är påväg hit också!

Kategori: Allmänt

Nu har träden gjort det officiellt, hösten är påväg hit också. Det oundvikliga har skett och sommaren är påväg mot sitt slut, men då gäller det att försöka fånga alla de vackra stunder som hösten har att erbjuda!
Här är några :)
 

Friday, Friday, gotta get down on friday!

Kategori: Allmänt

Dagen blev inte riktigt som jag trodde igår, men nästan i alla fall :) Lämna T på skolan och körde sen till gymmet, men där blev det inte yoga utan S..W.E.A.T, det var hur jobbigt som helst och man kände verkligen att det tog i hela kroppen. Sen eftersom det är första gången jag går på passet så ville jag inte ta i allt från början eftersom jag inte visste vad som vänta mig. Men nästa vecka så är det fullfart på alla passen :)
Sen var det hem och leka lite med hunden innan jag tog en powernap på soffan innan barnen kom hem/hämtades. Sen sprang de över till grannen och var där tills halva mötet med min area director hade gått. 
Sen så kom Carmen och hämtade mig så tog vi en sväng till the Natick Mall. and do you know guys. I think I'm in love, with the mall actually :) Hur stor som helst, tyckte jag i alla fall. Ungefär som Väla för alla er skåningar som läser bloggen. Och då gick vi inte hela vägen ändå för de stängde 9. Fast det är där som mina pengar kommer att spenderas så är det bara. Den gallerian kommer att få mig bankrutt haha.
 

 
Det blev två par sweetpants från Abercombie & Fitch
Gissa vilken färg ? .....
Jepp, det blev ett par gröna och ett par likadana fast blå :)
 
Peace out everyone!
 

En vecka avklarad. 51 to go!

Kategori: Allmänt

Jepp nu har man varit i USA i elva dagar och har cirka 354 dagar kvar :) Sista dagen på jobb denna veckan sen så väntar det äventyr imorgon och på söndag med andra au pairer. Roligt skall det bli :)
 
Fast idag så skall min area director komma på välkomst möte hemma hos oss när jag har slutat, sen blir det nog en lugn kväll hemma skulle jag tro.
Fast först så skall jag lämna T på skolan och sen bär det av till gymmet för lite yoga pilates och simning efter det. Skönt att röra på sig!
 
Livet kan vara underbart ibland!

Zumba time!

Kategori: Allmänt

 
Detta var alltså min morgon idag. 
Körde T till skolan och sen bar det av till the Y för lite träning. På schemat idag så stod det Zumba och gud vad roligt det var, men ack så jobbigt. Känner träningsvärken redan. Sen kom jag hem och började tvätta. Känner mig som en riktigt hemmafru alltså :) Sen en liten tur med hunden på 20 min varav 15 i uppförsbacke haha. Träningen slutar aldrig...
 
Sen så skypade jag med Farmor och Farfar och har precis avslutat det samtalet så nu väntar vidare tvättning innan det är dags för skolhämtning och Karate/Gitarr ikväll.
 
Never stop trying!
 

Så full i min lilla mage!

Kategori: Allmänt

Jag fattar inte hur folk kan äta så mycket skräpmat som vissa verkligen gör. Efter jag var och på steppasset imorse efter jag lämna av T och sen tog en liten simsväng så höll jag nästan på att somna i duschen så trött jag blev. Men sen så blev jag så suuugen på munkar så påvägen hem stannade jag till och köpte en liten låda med 6 jättemunkar. De var verkligen jättestora och de flesta av dem jättegoda. Jag åt faktiskt inte alla, bara 3 först och sen 1 till nu på eftermiddagen. Men jag höll nästan på att spy bara för att jag skulle tvunget stoppa i mig dessa förbannat goda munkar. 
Jag förstår ju nu också varför Amerikanare är modellen större, allt är ju så sött och gott här så det knappt är sant. Det ändå än så länge som inte är bättre här är pizzan och burger king. Mycket bättre hemma i lilla Sverige.
Och något annat som är väldigt roligt/tragiskt är att där finns drive-in ställen på nästan varje butik, Starbucks, bankerna. Allt för att amerikanarna skall slippa gå ut ur bilen haha. Bild på det kommer en dag när jag är ute och kör och tänker på det!
 
 
Sen så fortsatte mitt lilla ätande med att vi åkte till Northboro och åt Sushi.
Det Var den godaste sushi jag ätit i hela mitt liv och jag åt nog typ 20 bitar skulle jag tro. Fast nu är jag duktigt mätt och mår lite smått illa också haha. 
Så nu väntar sängen så vi orkar med morgondagen också!
 
Over and Out! Peace allihopa <3

Into Deep Water!

Kategori: Allmänt

Andra dagen på jobb, men idag så tog jag en sväng till The Y (YMCA- så heter träningscentret som mina snälla värdföräldrar låter mig träna på. Gratis. Där är dagis, daycare, en pool, indoor track, gym, och olika grupppass saler. Jag körde ett deep water pass, trodde först att det var ett annat pass fast det insåg jag inte förrän jag kom hem och kollade på schemat haha. Det var typ ungefär som vattengympa fast man kunde inte bottna. Det var faktiskt ganska kul, även fast det var jag och 45+are till 75+are haha. Det var faktiskt ganska jobbigt. Om det var för att jag inte har tränat på cirka 2-3 veckor eller för att det helt enkelt var ansträngande det vet jag inte riktigt :)
 
Här är i alla fall en liten del av poolen. Får bättre bilder när jag tar med kameran dit :)
 
Här är lilla vovven som har blivit min bästa kompis :)

Första dan på jobbet! På riktigt!

Kategori: Allmänt

Idag var första dagen som jag jobbade, på riktigt. För i fredags så var min vm med mig överallt så det var inte så himla jobbigt faktiskt. Eller det var inte jobbigt alls faktiskt :)
Men upp tidigt, eller ja klockan sju och det är inte så tidigt ju. Sen vid halv 9 körde jag T till skolan, tog cirka tio minuter och det är verkligen som på film. Man står och väntar i kön och kör fram till entren och släpper av ungarna sen kör man och fixar sina ärrenden och saker, för min del så bar det av hem igen för att leka med hunden hela dagen tills det att S kom hem från skolan och det var dags att köra och hämta T. Kön är ännu längre på eftermiddagen för alla barnen skall hämtas på samma gång. Och de gula skolbussarna, de existerar verkligen.
Sen är det dags för läxläsning och ipod/ipad spelande innan vm kommer hem och det är dags för mat. När hon kommer hem så är jag fri. så jag jobbar cirka en timme på morgonen. sen 3-3.5 på eftermiddagen. Inte så jättejobbigt jobb än. Sen kommer fler vardagssysslor att komma, men de är jag befriad ifrån änsålänge.
 
Over and Out!

Boston tea party!

Kategori: Allmänt

 Så vi var ju i Boston idag, jag och vf :) Hade lite seightseeing runt staden och lite smått mysigt innan det var dags för en "liten" lunch på Hard Rock Cafe! Och det verkar verkligen som om Amerikanarna vill att man skall bli tjocka alltså. Beställde in en hamburgare som där skulle vara pommes frittes till en så bad jag servitrisen om att få coleslaw istället för pommes. Du tror inte att jag fick både och ? Skall man försöka vara lite nyttig här. Men pommesen var sååååå goda så det knappt var sant. Sen så ville jag ha en fanta, men så fanns inte det så istället för att fråga vad jag ville ha så blandade hon en typ cherrycoke någonting. Den var ju som tur god, men ändå hallå liksom!
 
 
                              Starbucks finns verkligen i varje hörn.
  Macy*s do really excists
   Boston teaparty
       Den omtalade burgaren på Hard Rock Cafe!
        Det var här Boston massakern tog plats!
 
Peace out!
 
 

Boston!

Kategori: USA

HM ville att vi skulle åka till boston igår, men då kom andra saker ivägen så nu tar vi den turen idag istället. Spännande skall det bli att se en av de snobbigaste städerna i USA! Hörs ikväll igen när jag har kommit hem, tror även att jag skulle få köra idag också, sen drar allvaret igång imorgon :)
Over and out for now!

Hemma?!

Kategori: Allmänt

Det känns lite konstigt att säga det, men nu är jag hemma. Detta är mitt hem för det kommande året. Helt sjukt om man tänker på det egentligen. Här skall jag bo hos en främmande familj som jag har pratat med två gånger via skype sammanlagt en timme och vidare mailkontakt. Men ändå, vet inte om jag hade vågat släppa in en människa från andra sidan jorden i mitt hem och ta hand om mina barn. Galet men oerhört spännande på samma gång faktiskt. Detta kan sluta var som helst. Vem vet, jag kanske inte ens kommer hem igen. Jag bestämmer mig kanske för att stanna här. Ingen som vet och inte heller jag. ÄN.......
 
Idag så har jag åkt med vm hela förmiddagen för att lokalisera olika viktiga platser och ställen samt åkt och handlat lite så att hon skulle få en liten ide om vad jag gillar och inte. Sedan innan hemfärd så åt vi på en italiensk restaurang i byn och gud vilken god pasta de gör. It's like I've died and come to heaven. Och portionen som man fick är gigantiskt, försökte äta upp, men kom ungefär bara halvvägs. Men praktiskt är då att man kan få en doggybag vart man en är så man kan njuta av maten hemma också :)
 
Hem en vända innan det var dags att hämta lk (lillkillen) och vänta på att sk (storkillen) skulle komma hem.
Sen var det bara en lugn hemma kväll, kolla på film, beställde pizza ( som för övrigt är mycket godare i Sverige)! och bara mysa. 
 
Over and out från US and A.

Meeting with the family!

Kategori: Allmänt

Torsdagmorgon. Väskorna packade och jag är redo för att åka till familjen, eller är jag det ? Inte riktigt än, först så skall personalen på akademin skrämma livet ur oss lite, precis som de har gjort varenda dag. Man skall tydligen alltid tänka att allting kommer att gå snett och att något dumt kommer att hända. Känns lite skumt på ett sätt, de sitter där och skrämmer upp oss och vill sedan att vi skall vara så avslappnade som vi bara kan vara. Och en sak till som är ganska roligt här på akademin och det är att svenskar sägs vara tystlåtna och försiktiga. Det stämmer väl inte riktigt i detta fallet tror jag haha, det är typ bara vi som syns och hörs här på akademin. Vi, tyskarna och franskkvinnorna haha. Sen var det lite party innan lunch och avfärderna började.
 
Klockan 12 så skulle vi samlas för att checka ut och åka, så ungefär ett var vi på flygplatsen för att sätta sig på ett fullsatt flygplan som var försenat i nästan en timme. 40 minuters restid innan vi anlände i Boston. På biljetten så stod det att det skulle ta det dubbla, men det är bara för att de vet att de skall bli försenade så sätter de längre flygtid så blir förseningen inte lika stor. Spännande system och ett annat spännande system är att man hinner inte hämta sin väska från bandet innan de har slängt av dem och ställt dem på rad. Crazy! 
Direkt när jag kommer ut genom dörrarna så ser jag min vp (värdpappa) stå och vänta på mig. Spännande!
 
En biltur på lite över en timme innan vi kom hem och fick vänta en stund på barnen och vm (värdmamma) skulle komma hem innan det var dags för mat. Grillad lax, ångkokta grönsaker och ett glas champ
agne :)
 
Detta känns som om det kommer bli ett härligt år, även fast jag vet att jag kommer sakna alla där hemma :(
 
 
 
Gammal bild, men jag har charmen eller hur?!
 

New York, New York I'm coming today! Again!

Kategori: Allmänt

CPR- Det var dagens tema på lektionerna samt lite annat smått och gott. Jag kunde redan det mesta precis som alla de andra svenskarna, men det var ändå ganska bra att få det gjort en gång till så man har det fräscht och klart i skallen. Sen igår morse så har vi varit indelade i olika färger beroende på när vi skall åka till flygplatsen imorgon. Gissa vilken färg jag blev ?
Kan ni det ?..... Grön förstås :)
 
Under lektionerna så kunde man då samla poäng till sitt lag för att kunna vinna ett häftigt pris.
Gissa vad, min färg vann och det var mycket tack vara mig ( inte för att skryta men det var det faktiskt) och tack vare en tysk i gruppen. Trodde först han hade en annan färg och att vi låg väldigt jämt, men sen så visade det sig att vi var samma färg faktiskt :) Så vi ledde efter första dagen och när andra dagen var slut så visade det sig att vi vann hela tävlingen och då var priset gratis transport till och från NYC. Alla svenskarna hade tänkt åka till shoppingcentret i närheten, men nu så blev det så att fyra av oss svenskar fick åka till NYC istället, vilket var mycket trevligt. 
 
Vi försökte att besöka de platser som vi inte besökte igår och det var först Central Park. Vi skulle ta tunnelbanan dit, så vi kollade vilket tåg vi kunde ta och hoppade på, men sen så visade det sig att det inte stannade där vi ville hoppa av utan åkte förbi och förbi flera av de nästkommande stationerna. Så det var bara att hoppa av och hoppa på ett annat tåg tillbaka och tillslut så kom vi rätt. Ganska sjukt att i en sån stor stad som NYC så får de plats med en så stor park. Ganska imponerande och väl där så var man tvungen att se till att inte bli nersprungen av alla hundratals joggare som finns där. Helt sjukt vad folket sprang där alltså :)
 
Sen så tänkte vi att vi skulle åka till Ground zero, men tji fick vi. Eller ja vi kom dit fast du behövde en biljett för att komma in eller så hittade vi helt enkelt inte rätt. Hungriga var vi också så in på Burger king och köpte lite mat för att powerwalka till tunnelbanan för att stressa tillbaka för att sedan stå där och vänta i en kvart haha. Men men, hade vi inte stressat hade vi fått ta en taxi tillbaka vilket inte hade varit så roligt :(
 
Sen var det bara på bussen och försöka att inte somna för att kunna sova när jag kom hem och nu så somnar jag vilken minut som helst. Godnatt!
 
Dagen i bilder!
 
Dagen i bilder alltså. Central Park och NYC in action.

New York, New York I'm coming today!

Kategori: Allmänt

Hallå!
 
Idag så har lektionerna börjat och det känns verkligen som om man går i skolan. De ringer och väcker oss 06:00 för att vi sedan skall kunna äta frukost och så innan dagen börjar klockan 8. Träffade min rumskamrat imorse också. Max från Frankrike, han kom in vid 10 igårkväll så jag orkade inte hälsa på honom för jag var duktigt trött faktiskt, var ju vaken i 25 timmar ungefär plus minus några minuter haha.
 
Lektionerna var faktiskt inte så jätteroliga, men svenskarna är desto trevliga. Vi är ett riktigt härligt gäng på 10 individer, och kan ni gissa, jag är den enda killen i gruppen haha. Och av alla 145 aupairer så är där 7 killar. Lite lagom sådär. Och dagen till ära så är det ju 9/11 i hela USA och resten av världen också för den delen, men det är ju lite speciellt här borta. Så det som hände var att vi hade en tyst minut 8.36 för att hedra offren som omkom.
Och sen skulle vi ju faktiskt åka in dit på kvällen. 
 
Och det är det som alla har sett fram emot, att få åka till NYC, yeeey! En guidad busstur där vi fick se vart VÄNNER,SATC, vart SJP bor osv. Eller ja se och se, vi åkte förbi på den stora gatan så var detta smågator in som vi knappt hann kolla in på, men ändå! Och jag skrev igår att allting var stort när jag kom från flygplatsen, men köra på gatorna så är allt ännu större och bilarna är överallt och där är miljoner med människor. 8.5 miljoner bara i NYC's innerstad. lika många som finns i nästan hela Sverige. Helt crazy alltså! Det enda som jag blev lite besviken på är Empire State building. Alla säger att det är jättestor men eftersom allt annat är hur stort som helst så får det inte samma effekt liksom. Fast hade man flyttat den och ställt den på Hven så hade Hven nog sjunkit känns det som :)
Sista stoppet innan det var dags för hemfärd var Times Square och där vi fick stanna i en hel timme haha. 
Och visste man inte bättre så kunde man lätt tro att det var mitt på dan för det var så ljust från alla reklamskyltar. Sen gick vi en liten bit och då kom barnet inom mig fram för gissa vilken affär jag hitta ?
Disney! Go bananas totalt alltså och allt var så billigt. Lätt att jag skall köpa alla mina barns gosedjur och leksaker där inne haha!
 
En annan rolig sak var att hönsmamman kom fram inom mig, även då jag har nollkoll på vart vi är så skulle jag se till att alla var med och ingen kom vilse och då är alla minst 19 år ändå. Sen hade vi vårt lockrop ifall vi skulle tappa bort någon. Låt som en ko så högt du kan. MOOOOOOO
 
Slagen KO faller nu till sömn.!
 
 















 

US and A!

Kategori: Allmänt

Idag var det nu dags, 01:45 ringde klockan och det var bara att gå upp och göra så iordning för att bilen gick 02:30 mot Malmö Hyllie och tåget mot köpenhamn. Orolig som pappa är så tryckte han på gasen och vi var på stationen 3, och tåget går 3.41 = Väntetid! Jippy. Som jag inte skulle ha nog av det idag liksom :) Men men, nu skall vi inte gnälla för jag skall ju faktiskt till USA liksom.
Tåget kommer och jag kramar pappa adjö för att sedan sätta sig på tåget och flygplatsen och vänta tills det blev incheckning för mitt flyg. Gissa när, en timme efter jag kom till flygplatsen. När jag väl kom på planet så tog det en knapp timme tills det var framme i Frankfurt och där var det nästan bara att gå till gaten för att boarda nästa plan. Fick vänta ungefär 20 minuter innan det var dags och det skulle vara 2.5 timmes väntetid mellan planen, men innan alla hade kommit av och man tog sig fram till planet och igenom alla kontroller och allt så var det inte så mycket tid kvar sen. 
 
 
 
Trots att det är åtta timmar till New York från Frankfurt så känns det inte så länge. Max 6 faktiskt, vilken är ganska bra, sen hade jag tur och hamnade precis vid nödutgången på vingen så jag hade ingen framför mig och kunde bre ut mig lite extra :) Men maten var ju inte direkt något att hurra för, ungefär en timme innan flyget skulle anlända så skulle vi få något att äta och då hade de beställt fel antal av den ena sorten så det enda som fanns var till mig var en kringla med korv på?! Oerhört gott, verkligen! Så fantasifullt så det knappt är sant haha.
 
Framme på JFK så skulle shuttlebussen vänta på mig för att ta mig till hotellet. Trodde jag, nej först så skulle man stå två timmar i kö för att komma igenom immigrationcontroll. Två timmar, fast det kändes faktiskt inte riktigt så länge. Sen var det bara att gå ut genom declarationcontroll. Klarade mig som tur var :) Hoppa in i bilen och kördes till hotellet. Tog ungefär 1 timme allt som allt. Så från det att jag landade tills att jag var på hotellet tog de tre timmar. Fast har man varit på resande fot så länge så spelar det inte så mycket roll faktiskt.
Incheckning och regelgenomgång innan det bar upp till rummet. Satt där i till sex ungefär, chattade med människor på facebook och bloggade lite, skönt att ha landat halvt nu i alla fall. 
 
 
Sen när jag skulle gå ner så träffar jag på två svenskar. Sofia och Josefine och vi alla var vrålhungriga så det bar upp till resturangen som visade sig ligga längst ner. Tur för hissen som var grymt snabb. Jag och josse blev det vid maten för sofia och moa skulle fixa några saker först så vi pratade om våra resor. Och en som nästan dog av skratt när jag berättade om min kringelincident var Josse, hon fick väldigt svårt att sluta skratta haha.
 
Nej nu så kallar sängen för klockan ringer 06:00 imorgon!
 
Over and Out! Peace!

Last day in Sweden!

Kategori: Allmänt

Nu har dagen kommit, den sista dagen i Sverige på ett helt år! Helt sjuuukt är det alltså!
Fast gud så spännande det skall bli :-D
 
Dagen började med att stiga upp och käka lite frukost innan det var dags att köra Elias till bussen eftersom han skulle åka hem idag. Mycket tråkigt men helt sant faktiskt! Kommer sakna den kille en aning,
Köra inom farmor för att hämta lite presenter till min hostfamily. Tur man har farmor ibland alltså :)
Sen var det bara hem och packa om väskan som jag packade igårkväll för den blev för tung så av med några saker och i med några andra så skall detta nog gå bra tror jag! Time will tell tomorrow. Fast tror att jag skall klara mig :)
 
Skriva ut lite papper och fixa allt som måste vara med skulle också göras idag, sista minuten. I know, but I rule at that. Tror du skrivaren vill installeras på datorn. Nej det funkar inte så det var typ 1 timmes bortkastad tid där, men men sen så plockade pappa fram en sladd så det funkade och jag fick ut alla papper och är nu redo för avfärd. Tror jag i alla fall, jag vet inte riktigt haha.

Visiting a foreing country!

Kategori: Allmänt

Sovmorgon vad är det ?
 
Ja, några ordentliga sovmorgnar har det inte varit denna sommaren och inte heller idag. För idag så begav jag och Elias oss över till grannlandet Danmark för lite strosning på ströget. Då Elias inte har varit i Skåne innan han kom ner hit så har inte heller varit i Danmark så det var därför vi tog tåget och båten över till Helsingör. 
En väldigt mysig stad så om ni inte har varit där så borde ni verkligen åka dit och strosa. Hur mysigt som helst.
Tanken för min del var att jag skulle äta lite pölse till lunch där då det är typ så danskt som det kan bli. Men ödet ville annat för det blev lite sushi och en iskall cola på glasflaska. Cola på glasflaska är ju typ det godaste som finns ungefär. Finns inte mycket som slår det. Det är alltså något speciellt med det, vet inte om det bara är mentalt eller om där är någon skillnad på receptet fast det är så sjuuuuukt gott alltså.
 
Köpte även så kallad "stinkost" till farmor, det luktar ju så himla gott med stinkost och det smakar ju helt fantastiskt också ju. Just so you know
 
Sen så är jag ju så snabb på att kolla på filmer som kommer ut. Ikväll så var det dags för att se på Avatar! Jag vet ute i god tid. Grymt bra film egentligen även fast den är helt absurd. Och det är helt knäppt att folk tog livet av sig när denna filmen kom. Bara för att de ville bo i en perfekt värld. Vad är det som är så perfekt med att ha själen i en fläta på ryggen som man sen kan koppla samman med alla varelser och växter. I alla fall, en grymt bra film var det.
 


 
Peace out!

Bad, farmor och kalas

Kategori: Allmänt

Fick finbesök ifrån dalarna igår så idag har vi varit på rundtur i landskrona eftersom Elias aldrig har varit i skåne så fick det bli så. Först in på banken en snabb vända innan det bar av mot Karslundsbadet för att fortsätta vårt äventyrsbad besökande. Så vi var där i någon timme innan det bar av hem till farmor för att prata lite med henne, samt för att hon ville träffa Elias också, så det var bara att promenera ner dit. Sen så körde hon oss till bussen så att vi skulle åka hem.
 
Hem för att vila lite innan mormor kom och hämtade oss då det var dax för kalas hos moster Josephine som fyllde år, och vilket kalas det var. 4 små barn ålder 3-6, tre hundar och massa människor. Så när man är där hemma så måste man ha gott och tålamod och man får inte vara trött, för då lär man typ somna medans man är där. Fast gud så trevligt man har där hemma.
 
Nej nu så skall vi kolla på skräckfilm. Wrong turn! Får se om vi överlever till morgondagen!

Torsdag idag!

Kategori: Allmänt

Det närmar sig allt mer nu, 4 dagar kvar tills flyget går och jag åker till andra sidan atlanten. Idag så är det dags att träffa Annie för att ha lite pepptalk inför måndag. ( Hon skall också åka till USA som aupair på måndag ) och så var tanken att vi skulle hjälpa varandra med våra pre-depature projects, men det var precis som i skolan att vi pratade och gjorde allt annat. Sedan så gick vi till skolan efter en liten lunch på biger ( vårt gamla matställe) och pratade med några lärare där. Mycket trevligt och man saknar väl skolan lite inte plugget men lärarna och kompisarna.
 
Kycklingsallad från Birger. Den har jag nog ätit ungefär 200 gånger om inte mer skulle jag tro. Men ack så god den är, den kan man aldrig tröttna på.
 
Hem och vända en sväng innan det var dags att ta bilen för att återigen köra till Helsingborg men denna gången så skulle jag hämta Elias, som skall vara nere hos mig några dagar nu innan jag sticker iväg.
Fast nu är det dags för sängen. 
Over and out
Dagens outfit:
Kavaj- Hm
Tröja- Hm
Jeans- Favoriterna från LEE

Favoriten!

Kategori: Allmänt

 
Min absoluta favorit låt för tillfället <3
Helt klart värd att lyssna på tycker jag!

Lunch på Basilika!

Kategori: Allmänt

Efter övernattningen hos mormor så tog jag en morgon i sängen då jag låg och kollade på tv i typ två timmar innan jag gick upp och gjorde mig i ordning för att äta frukost och ta tåget ner till Landskrona för att luncha lite med min gudmor Agneta som jag inte träffat på närmre två år ungefär. Lever man två olika liv så har man ibland svårt att hitta tiden till att få det och passa. Agneta satt redan och väntade på basilika så det var bara att gå in och börja äta. Mycket att prata om då det har hänt en del sen vi träffades sist. Sen hade man tur och fick en "liten" present.
Presenten- hjärtformad hästljusstake. 
Dagens outfit:
Jeans- LEE
Skjorta- Seidensticker
Halsband- Smash

Onsdag- resfeber som börjar komma kanske ?

Kategori: Allmänt

Nu har jag börjat förstå att jag snart skall åka. Fick ett mail från min host-mamma imorse. Hon skrev att jag skulle ta hennes mobilnummer och att hon skulle bjuda på en riktig amerikans middag när jag kommer dit den 13/9. Då blev jag nervös.. Vad är det jag egentligen har gett mig in på ? Kommer jag att klara det ? Ingen som vet förrän jag väl har kommit dit, men man kan ju hoppas på det bästa :) Och det roliga med detta var att jag hade pratat med mormor om detta precis innan jag gick och la mig igår kväll, att jag var lite nervös och så för att hon inte hade svarat på några dagar och det hemskaste var att jag drömde på natten att jag fick ett mail från sts där det stod att min värdfamilj inte längre ville ha mig och att jag inte kunde få några pengar tillbaka eller något. Men som tur var så var det inte så.

Igår kväll så var jag ju hemma hos mormor och åt gott och drack gott och sen så kollade vi på "Zack and miri make a porno" Den var helt vrickad men väldigt underhållande, helt klart värd att se. Och det var ett bra tag sen vi träffades, cirka 3 månader ungefär, men men va skall man göra när man bor långt ifrån varandra för stunden. 

Avskedsveckan har nu börjat på riktigt!

Kategori: Allmänt

Ja nu så har avskeden börjat på riktigt. Idag så skall jag in till "storstan" helsingborg för att träffa några kompisar och luncha med dem vilket skall bli mycket trevligt sedan så skall jag överraska mormor på jobb för att sedan följa med henne hem och käka lite mat och bara mysa.
En sommar på böda för något år sedan.
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Så det är här som jag kommer att tillbringa mycket ledig tid framöver, för att uppdatera alla er här hemma i Svergie om hur livet är i staterna :)
Det skall bli roligt :)